Hallerud badeplass i spydeberg eswaran
Hallerud badeplass
previous arrow
next arrow
Hallerud badeplass i spydeberg eswaran
Hallerud badeplass
previous arrow
next arrow

Hallerud og Granodden badeplasser

Hallerud badeplass ved Lyseren er et flott sted for en avslappende dag ute i naturen. Sommertid er det ofte yrende badeliv her, og om vinteren er dette et perfekt sted for å komme ut på isen for å pilke eller gå på ski og skøyter.

Når man ankommer Hallerud badeplass, blir man møtt av en stor plen som skråner ned mot vannet og den fine sandstranden. Vannet ved Hallerud har en bra temperatur på sommeren, perfekt til å svømme ut til flåten, eller bare ta en dukkert.

Badeplassen har også mange andre fasiliteter som benker og bord for piknik, grillplass samt toaletter, og hele området er som en stor lekeplass for barna.

Hallerud badeplass er omgitt av vakker natur, og det er mange flotte turmuligheter i området. Man kan for eksempel gå en tur i skogen rundt Amundrud gårdsmuseum, eller følge hytte / gårdsveien langs Lyseren helt forbi Vasstjernet ved Vatn og videre over til hytteområdet Lyseren Park på Enebakksiden.

Parkering: Det er en stor parkeringsplass med sykkelstativ.

Granodden badeplass

Granodden badeplass er en koselig badeplass med toalettfasiliteter, sandstrand, benker og bord. Her skinner kveldsola lenge og mange benytter stedet til å ta seg en ettermiddags-dukkert. Her bader ofte også en gruppe som driver med helårsbading. De har en egen innretning for å ha hull i isen om vinteren. Denne plassen ligger under en kilometer unna Hallerud, litt nærmere Spydeberg sentrum.

Adkomst: Bruker du sykkel eller går, så følg gangveien forbi Hovin skole  og Bygdetunet til Torudveien. Her kan du ta av til venstre og følge skiltet trasé fram til Hallerud badeplass, eller følg gangveien rett frem til Hollitoppen. For begge alternativene må du følge Lyserenveien uten gangvei et stykke for å komme til Granodden badeplass. Turen tar ca. 30 minutter.

Med bil fra Spydeberg sentrum tar det omtrent 10 minutter å komme fram til badeplassene. Det er også en bussrute som går til Hallerud, med holdeplass like ved parkeringsplassen.

Parkering: Det parkeringsplass til en del biler.

Utleie av kano og kajak: Det er muligheter for å leie kanoer og kajakker, og utforske området rundt badeplassene på vannet. Sjekk Småbyen Spydeberg, Spydeberg Frivillighetssentral eller Servicetorget i Spydeberg.

https://www.facebook.com/smabyenspydeberg/posts/2173532226077520/

https://spydeberg.frivilligsentral.no/hendelse?utlanssentralen-er-apen&Id=783164