Speiderhytta
Spill avPlay
Speiderhytta Spydeberg - Et bilde av det fredelige utendørsområdet eswaran
Spydeberg Speiderhytte - Et bilde av den velholdte hytta midt i naturen eswaran
Speiderleir Spydeberg - Utforsking av de naturskjønne områdene eswaran
previous arrow
next arrow
Speiderhytta
Speiderhytta Spydeberg - Et bilde av det fredelige utendørsområdet eswaran
Spydeberg Speiderhytte - Et bilde av den velholdte hytta midt i naturen eswaran
Speiderleir Spydeberg - Utforsking av de naturskjønne områdene eswaran
previous arrow
next arrow

Speiderhytta

En tur til Speiderhytta i Spydeberg er en flott opplevelse for alle som ønsker å nyte naturen og friluftslivet. Hytta ligger i et skogsområde, og er omgitt av vakre omgivelser som er perfekte for turer og utforskning.

Speiderhytta er en koselig og tradisjonsrik hytte og som er et samlingssted for speideraktiviteter. I tilknytning til hytta er det et stort uteområde med terrasse, benker, bord og stor plen med en flott lavvo. Dette er en fin plass for å spise mat eller å nyte en kopp varm drikke. Speideren har også bygget en egen sanitærbod. Hytta er åpen for servering på mange søndager i året, og det er mulig å leie hytta for private arrangementer, se link.

For de som ønsker å ta en tur, er det mange fine stier og turmuligheter i området rundt Speiderhytta. Går du fra hytta og ned til Smalelva vil du oppleve en del av Spydebergs historie på nært hold. Her vil du finne Spydebergs første elkraftverk. I andre etasje på kraftstasjonen er det et museum som viser aktivitetene langs elva. Følger du så Smalelvastien nordover ser du mange rester av den industrien og de aktivitetene som var langs elva.

En tur til Speiderhytta i Spydeberg er en flott mulighet til å komme seg ut i naturen og nyte noen timer med fred og ro i vakre og spennende omgivelser.

Informasjon om aktiviteter og åpningstider, se:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100069325418768

Mail: post@sthygesen.no

Hvordan kommer jeg dit?

Hvis du kommer nordfra, så har Speiderhytta adresse Ligotveien 187. 

Parkering nordfra: Parker helst ved pumpehuset i dumpa ved Ligotveien. Det er da 1 km å gå fra veien igjennom gården Nestingen og ned til Speiderhytta, følg skilting Speiderstien.

Som et alternativ kan du gå Smalelvastien som starter der Ligodtveien krysser Smalelva ned til det nedlagte kraftverket og derfra veien opp til Speiderhytta.

Er du bevegelseshemmet, så er det mulig å kjøre gjennom gårdstunet på Nestingen og helt frem til hytta. Be om tillatelse til kjøringen på gården. Det er sykkelstativ på Speiderhytta hvis du kommer på sykkel.

Kommer du sydfra og går fra sentrum kan du følge Glendeveien over jernbanebrua. Her ser du et stort kart og starten på Speiderstien som du kan følge helt opp til Speiderhytta.

Parkering sydfra: Du kan også parkere ved pumpehuset i nordenden av Glendeveien ved Stegenveien.

Hvis du ønsker å parkere enda nærmere, så kan du kjøre inn gårdsveien mot Bøler gård, Stegenveien 226. Det er opparbeidet og skiltet parkering rett før du kommer til gården. Her er også sykkelstativ hvis du kommer syklende.